Kitabındaki öykülerinde fantastik kurgunun alt türlerinden şehir fantezisinin bir örneğini sunduğunu belirten Zekeriya Ünal, “Hikâyelerim genelde şehirde, modern zamanda başlıyor, fantastik ögelerin işin içine girmesiyle ayakları yavaşça yerden kesiliyor. Kitapta az da olsa bilimkurgu türünde öykülerim de var. Kahramanlarımın hep bir derdi, hep bir yarım kalmışlık duygusu var. Bu sorunları çözmek için de harekete geçip A noktasından B noktasına doğru ilerliyorlar. Bazen, birdenbire karşılarına bir engel çıkıyor ve onu geçmek için kendileriyle yüzleşiyorlar. Onların hikâyelerini okurken toplum, dünya ve insanlık hakkındaki fikirlerini, hayat görüşlerini de öğreniyoruz” diyor.
Editörlüğünü gazeteci Başar Şeker’in üstlendiği ‘Muzaffer’in Ölüm Uykusu’ kitabının önsözünü Türkiye’nin önde gelen ortopedistlerinden ve Hürriyet Çukurova’nın köşe yazarlarından Prof. Dr. Emre Toğrul kaleme alırken kapak tasarımını ise illüstratör Efecan Sezer yaptı.
Zekeriya Ünal’ın ‘Muzaffer’in Ölüm Uykusu’ adlı eserine Karahan Kitabevi şubelerinden ve kitap satılan internet sitelerinden ulaşılabilir.
MUZAFFER'İN ÖLÜM UYKUSU
Yayın Tarihi: Kasım 2023
Dil: Türkçe
Cilt: Karton Kapak
Tür: Hikaye (Yerli)
Adının Muzaffer olduğuna bakmayın siz, kendisi tam bir kaybedendi aslında. Yirmi iki yıllık hayatında hiçbir zafer kazanmış değildi. Anne babası, erkek kardeşi ve babaannesiyle birlikte kentsel dönüşümün henüz uğramadığı eski bir mahallede, duvarları yer yer çatlamış, küçük apartman dairesinde yaşıyordu. Beş parasızdı, işsizdi… Liseyi zar zor, beş yılda bitirmiş; mezun olduğu gün bir daha hiçbir okulun kapısından girmemeye, hiçbir hocayı dinlememeye, hiçbir ders kitabının kapağını açmamaya yemin etmişti. Üniversite sınavına girmesi yönündeki bitmek bilmeyen ısrarları bazen kibarca bazen sesini yükselterek reddetmişti.
"Bu kitapta Vakkas’tan Muzaffer’e, yazarın kendinden Dila Hanım’a, kendi iç sesinden Ali Abi’nin mektubuna, içinde dolandığı hayal dünyasından başka akılların öykülerine kadar hepimizin yaşamımıza yansıtabileceğimiz on yedi öykü var. Gerçeklik ile hayal arasında gidip gelen hikâyeler. Daha onlarcasını zevkle dinlediğim hikâyelerinden on yedisi."
Prof. Dr. Emre TOĞRUL